سمبوسه هندی با سس مخصوص

سمبوسه با خمیر هزارلا

این سمبوسه گیاهی هندی با سس ماست و نعناع مخصوصش را در تمام مهمانی‌ها می‌توانید سرو کنید.

مناسب برای :4 نفر

زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت

زمان آماده‮سازی: 54 دقیقه، زمان کل: 07 دقیقه طول می‌کشد تا این سمبوسه با خمیر هزارلا و سس مخصوص آماده شود. می‌توانید سمبوسه دیگر را نیز از این آدرس یاد بگیرید.

مواد لازم: سمبوسه هندی با سس مخصوص - تصویر 2

سیب زمینی

500 گرم (3 عدد)

ماست چکیده

130 گرم

کره آب کرده

20 گرم

برگ نعناع تازه خرد شده

⅓ پیمانه

برگ گشنیز تازه خرد شده

¼پیمانه + ⅓ پیمانه

خمیر هزارلا

4 ورقه (25×25 سانتی‌متری)

فلفل چیلی سبز 

1 عدد

آب لیمو ترش تازه

2 قاشق سوپ‌خوری

دانه خردل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زیره سبز

1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه

 قاشق چای‌خوری

پودر فلفل چیلی

¼ قاشق چای‌خوری

روغن گیاهی سرخ کردنی

به مقدار لازم

طرز تهیه:سمبوسه هندی با سس مخصوص - تصویر 3

  1. دانه‮های فلفل چیلی سبز را شسته، دانه‮ها را جدا کرده و ریز خرد می‮کنیم.‬‬‬
  2. آب را در قابلمه به نقطه جوش رسانده و سیب زمینی‌ها را به مدت 20 دقیقه می‌پزیم تا کاملا نرم شوند. سپس سیب زمینی‌ها را پوست‌کنده و درشت خرد می‌کنیم.
  3. کره را در تابه‌ای متوسط روی شعله تقریبا بالا حرارت می‌دهیم. سیب زمینی را همراه با فلفل سبز چیلی خردشده، تخم زیره سبز، دانه خردل سیاه، زردچوبه و پودر چیلی در تابه ریخته و 3 تا 5 دقیقه تفت می‌دهیم تا عطر مواد بلند شود.
  4. 1 قاشق غذاخوری آب لیمو ترش را اضافه می‌کنیم و 1 تا 2 دقیقه هم می‌زنیم تا با مواد دیگر ترکیب شود. ظرف را از روی حرارت برداشته و 30 دقیقه کنار می‌گذاریم تا سرد شود. پس از آن ¼ پیمانه برگ گشنیز را اضافه می‌کنیم.
  5. خمیر هزارلا را با این دستور آماده می‌کنیم.
  6. با کمک یک کاتر دایره‌ای شکل با فطر 11 سانتی‌متر، 16 عدد از خمیر گرد هزارلا برش زده و جدا می‌کنیم.
  7. هر کدام از ورقه‌های دایره‌ای شکل خمیری را به دو نیم تقسیم می‌کنیم تا به دو نیم دایره تبدیل شوند.
  8. مقدار 2 قاشق مرباخوری از مخلوط سیب زمینی را در میان هر نیم‌دایره برش خمیری قرار می‌دهیم.
  9. کناره خمیر را تازده و مخلوط را با آن می‌پوشانیم، به صورتی که حالتی مثلثی شکل به خود بگیرد. بعد با چنگال اطراف خمیر را پِرِس می‌کنیم تا محکم و بسته باقی بماند.
  10. برای تهیه چاشنی فلافل (chutney) یا همان سس فلافل، فلفل چیلی را با نعناع و گشنیز در ظرف غذاساز ریخته و آسیاب می‌کنیم تا کاملا ریز شوند. ماست چکیده و 1 قاشق غذاخوری آب لیمو ترش را افزوده و در غذاساز مخلوط می‌کنیم تا کاملا با هم ترکیب شوند.
  11. روغن را تا جایی که تا عمق 3 سانتی‌متری تابه‌ای متوسط را بپوشاند اضافه می‌کنیم. سپس آن را روی شعله تقریباً زیاد حرارت می‌دهیم تا جایی که دمای روغن به 170 درجه سانتی‌گراد برسد (روغن زمانی آماده می‌شود که یک تکه نان بعد از 20 ثانیه در آن طلایی رنگ شود).
  12. به آرامی چند عدد از خمیرهای مثلثی سمبوسه را داخل روغن چیده و هر طرفشان را 2 تا 3 دقیقه سرخ می‌کنیم تا طلایی تیره شوند.
  13. با قاشق مشبک یا شکاف‌دار سمبوسه‌ها را روی یک ظرف پوشیده با حوله کاغذی قرار می‌دهیم تا روغن اضافی جدا شود. بقیه سمبوسه‌ها را نیز سرخ می‌کنیم و مابین آماده‌سازی هر کدام از دسته‌ها روغن را دوباره حرارت می‌دهیم تا دمای آن پائین نیاید. اما حواستا ن باشد که روغن زیاد داغ نشود وگرنه دود می‌کند.
  14. سمبوسه‌ها را روی یک ظرف پذیرایی چیده و با سس ماست نعناع و گشنیز سرو می‌کنیم. 
پارسه‌گرد این مقاله را برای اولین‌بار در وب فارسی منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون درج لینک فعّال پارسه‌گرد اخلاقی نیست.
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه