پیراشکی گوشت مراکشی

پای بادنجان و گوشت

خوردن پیراشکی‌هایی با تندی طعم فلفل و و شیرینی زردآلو خالی از لطف نیست.

مناسب برای :6 نفر

زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت

1 ساعت زمان می‌برد تا مواد این پیراشکی آماده شود و 2 ساعت و 20 دقیقه آماده شدن پیراشکی‌ها، استراحت و گریل شدنشان طول می‌کشد.

در مورد میزان سس هریسا دقت کنید اگر سس شما خیلی تند است کم‌کم به غذا اضافه کنید و مقدار آن را کمتر از میزان گفته شده مصرف کنید.

مواد لازم: 

گوشت چرخ کرده

600 گرم

برگه زردآلو 

100 گرم

بادنجان متوسط

½ عدد

خمیر پای

به میزان لازم

تخم مرغ

1 عدد

سس هریسا

3 قاشق غذاخوری

آرد

به مقدار لازم

نمک

به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. بادنجان را از پوست کنده و بصورت مکعب‌های 1.5 سانتی‌متری خرد کنید.
  2. برای تهیه مخلوط داخل پای روغن را در تابه‌ای بزرگ و روی شعله متوسط می‌دهیم. بادنجان را با ½ قاشق مرباخوری نمک حدود 8 دقیقه در روغن تفت داده و هر از چند گاه هم می‌زنیم تا نرم و کمی طلایی رنگ شوند بعد از 3 دقیقه شعله را کم کنید تا بادمجانها نسوزند.
  3. سپس بادنجان را با گوشت به خوبی ترکیب می‌کنیم و روی شعله ملایم تفت می‌دهیم تا گوشت نسبتا پخته شود.
  4. سپس سس چیلی هریسا و برگه زردآلو را به مواد اضافه کرده و باز هم 5 دقیقه تفت می‌دهیم تا کاملا سس یکنواخت شود، برگه زردآلو با حرارت مواد نرم شود و مزه آن با مواد بیامیزد.
  5. مواد ترکیبی را به 8 قسمت تقسیم می‌کنیم (هر یک حدود ½ پیمانه).
  6. برای درست کردن خمیر پای از این دستور استفاده کنید.
  7. خمیر پای را بر روی یک سطح آغشته به آرد پهن کرده و دایره‌ای با ضخامت 3 میلی‌متر درست می‌کنیم.
  8. تعداد 8 دایره به قطر 15 سانتی‌متر از خمیر جدا کرده و در صورت لزوم تکه‌های پاره شده را دوباره فرم می‌دهیم. برش‌ها را بر روی سینی پوشیده شده با کاغذ روغنی چی��ه و روی آن سلفون کشیده و حدود 20 دقیقه در یخچال قرار می‌دهیم تا استراحت کند.
  9. فر را با دمای 220 درجه سانتی‌گراد از پیش گرم می‌کنیم. تخم‌مرغ را در یک ظرف هم زده و لبه‌های یکی از برش‌های خمیری را کمی به لعاب تخم مرغی آغشته می‌کنیم. یکی از قسمتهای مواد گوشتی را روی برش خمیری قرار داده و خمیر را روی گوشت می‌کشیم و فرم یک ماه بر روی آن پیاده می‌کنیم (فرم نیم‌دایره).
  10. با دقت لبه‌ها را با فشار محکم می‌کنیم. لبه‌های خمیر را با انگشتان دست و یا با یک چنگال چین می‌دهیم. با استفاده از سیخ چوبی و یا چاقو یک یک منفذ یا سوراخ روی خمیر ایجاد کرده و همین روش را روی خمیرهای باقی‌مانده تکرار می‌کنیم. پیراشکی‌ها را روی صفحه شیرینی‌پزی پوشیده با 1 لایه کاغذ شیرینی‌پزی قرار می‌دهیم.
  11. روی پیراشکی‌ها را با سلفون پوشانیده و آنها را به مدت 1 ساعت در یخچال یا نیم ساعت در فریزر نگه می‌داریم تا خوب استراحت کنند.
  12. لعاب تخم مرغی را با قلم مو بر روی خمیرها کشیده و پیراشکی‌ها را داخل فر به مدت 40 دقیقه قرار می‌دهیم تا هر کدام از پیراشکی‌ها طلایی رنگ شده و مواد داخلشان کاملا پخته شوند.
  13. پس از آن 10 دقیقه بیرون از فر نگه می‌داریم تا خنک شوند سپس سرو می‌کنیم.

 

طرز تهیه پیراشکیپیراشکی گوشت مراکشی - تصویر 2 های مختلف و کالزون (نوعی غذای ایتالیایی شبیه پیتزا) را در اینجا ببینید.

پارسه‌گرد این مقاله را برای اولین‌بار در وب فارسی منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون درج لینک فعّال پارسه‌گرد اخلاقی نیست.
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه